Прзнање ученицама Тима Прве крагујевачке гимназије на конкурсу „Игре као средство за учење Едугејминг“

У сусрет једанаестој манифестацији „Мај месец математике“, организатори Конкурса „Игре као средство за учење Едугејминг“желели су да подстакну укључивање елемената игре, који би били подршка курикулуму и циљевима које он поставља. Центар за промоцију науке: www.cpn.edu.rs Математички институт САНУ: www.mi.sanu.ac.rs
Нордеус фондација:  nordeusfondacija.org и Друштво математичара Србије: www.dms.rs подржали су активности стварања окружења које подстиче истраживање и креативне приступе решавању проблема, и овим конкурсом охрабрили ученике основних и средњих школа да креирају стратегије које доводе до решења.

Трочлани тим, Софија Ђурђевић, Александра Стојановић и Ива Јовановић, Одељења обдарених ученика математичке гимназије, IVсм Прве крагујевачке гимназије, игром „Низови“, потрудиле су се да ову тему приближе својим вршњацима и освојиле 1. место на конкурсу Едугејминг.
Овај креативни тим је своје активности поделио са вршњацима еТвининг пројекта „Математичке видео минијатуре“, који је награђен националном ознаком квалитета.

Данас су представници Центра за промоцију науке Београд и компаније Нордеус овим поводом уручили награду, 3Д штампач за нашу школу!
Хвала, организарторима на овој вредној награди, која ће унапредити рад наших ученика и наставника!

Постави коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: