Међународна конференција „Сарадња у циљу подршке даровитима“

На почетку ове школске године је, од 23.до 25.09.2022. године, одржана пета међународна конференција „Сарадња у циљу подршке даровитима“у просторијама Института за модерно образовање, у Београду.

Циљ ове конференције био је да укаже на важност сарадње, партнерстава и умрежавања различитих актера који могу допринети стварању атмосфере и окружења у којем се даровити могу препознати, развијати и реализовати. Управо кроз сарадњу се могу остварити значајни помаци на добробит даровитима, њиховим породицама, друштву и институцијама које су у прилици и обавези да обезбеде неопходне предуслове за развој даровитости. Такође, сарадња је прилика и за међусобну подршку и учење, размену искустава и знања о потребама и карактеристикама даровитих. Циљ је био препознати места где она недостаје и начине да она обогати искуства оних који је остварују. Кроз дискусије, истраживања и излагања примера добре праксе, конференција је и сама била место стварања нових прилика за сарадњу и учење из међународних искустава и мултидисциплинарног приступа практичара, образовних стручњака, послодаваца, доносиоца политика и свих заинтересованих.

Према плану, објављеном на сајту Конференције и рад „Примери едукативних игара у настави“, 24.09.2022. који говори о креативној сарадњи на изради едукативних игара ученика Прве крагујевачке гимназије, испунио је прописане услове и прхваћен је за коачни програм Конференције, као пример наставне праксе, на шта смо веома поносни.
Резиме рада се може видети овде, одн. на енглеском језику, овде, а у Зборнику радова конференције је следећи приказ рада.
Презентација:

2023-01-12 (2)

Хвала организаторима Конференције, посебно колегиници Тањи Олеар Гојић, на изузетно занимљивој размени искустава и прилици да из онлајн сарадње наставимо са непосредном, занимљивом због неформалних размена идеја…
Партнери конференције:Учитељски факултет Унивезитета у Београду, Природно математички факултет Универзитета у Новом Саду LINK Educational Alliance Удружење васпитача Војводине Алијанса просветитеља Србије УченIQ.

Претходни чланак
Постави коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: