Интернет и ми у сигурној мрежи

Сваке године  се  07. фебруара обележава Дан сигурнијег интернета. На значај безбедности на интернету, наравно, треба подсећати младе, наставнике и родитеље, често, да би били свесни дешавња у свакодневним активностима на интернету.

У организацији београдске Агенције за образовање „Марина и Јован“, у току фебруара 2017. учествовала сам у раду семинара путем интернета, на тему „Интернет и ми у сигурној мрежи“ (234-16 за наставнике и стручне сараднике).

Била је ово занимљива размена материјала,  ставова и знања из праксе наставника, а наш модератор семинара, Др Марина Петровић, инспиратор за нове методе комуникацијских вештина у разреду. Након четири недеље онлајн активности, у оквиру којих су сагледане све добре стране учења путем интернета, као и опреза који је у раду на свим мрежама потребан, учесници из разних делова Србије су се окупили у Београду 25.02.2017. у О.Ш.“Владислав Рибникар“ да уживо представе примене семинара кроз активности у својој школи.

Ово је интерактивни постер са одабраним терминима из рачунарског речника, на ову тему.

За своје одељење сам направила припрему и позвала колеге на угледни час Одељењске заједнице ученика на ову тему. Ово су анкетни упитници за ученике, за почетни и завршни део часа. Показана је презентација„Играј фер и онлајн“, са интернета, а онда је договорено да на припремљену презентацију, ученици додају садржај до Одељењске приче о безбеднијем интернету. За завршни скуп семинара сам обрадила наше две мале анкете у

Извештају о активностима у школи.

Национални контакт телефон за безбедност деце на интернету је 19833.

 

 

Претходни чланак
Постави коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: