Eдукативни видео

У току октобра 2016. Образовно креативни центар Бор је организовао врло посебан семинар са радним насловом „Видео лекције, наставно средство савременог образовања“. У току рада су модератори семинара били: Елена Спасић Митрановић, Радмила Николић и Зоран Милојевић, наши посвећени методичари, увек доступни да се помогне око свих детаља обуке. Пре свега је направљен преглед свих наставних средстава, до најсавременијих као што је филм. Предочени су формати видео материјала, објашњено креирање свог наставног канала на Youtube-у да би се ту чували видео радови. Интересантно су креирана питања на радној табли са алатима за учење. За монтажу видео клипа предложен је програм Windows Movie Maker.  За видео лекције са приказом екрана, или приказом предавања са аутором, предложен је програм FlashBeckExpress, а најзанимљивије, на крају, биле су интерактивне допуне већ уобличене видео лекције, помоћу програма PlayPosit. Ево како изгледа моја прва видео лекција!

Овде је и пример једне интерактивне видео лекције, уобличен у завршни рад семинара,  Квадратна функција и њен график, као и

Хорнерова шема, интерактивно!

Морам да нагласим да је ово ретко занимљив и применљив семинар који отвара много простора за нове идеје. Захвална сам својима из управе Прве крагујевачке гимназије, посебно директорки Славици Марковић, која је имала слуха за жељу да се наставни садржаји обогате новим, савременијим и омогућила моје учешће!

Следећи чланак
Постави коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: