Међународно математичко такмичење Кенгур без граница 2016

Kengur vestВелико окупљање у славу математике, бројни ученици Прве крагујевачке гимназије из године у годину обнављају свесни истине да бити сјајан у математици значи бити сјајан у свему. Мисао о томе да се једновремено у много других земаља света њихови вршњаци баве истим занимљивим математичким дилемама, оснажује их да се без граница, истрајно, баве математиком.

За нас професоре Стручног већа за математику и рачунарство ово славље подразумева низ припремних послова који треба да се тачно на време почетка такмичења заврше. Ни пре ни касније!

Прво, ученици и њихови професори треба да буду благовремено обавештени. Ово је задатак председника Стручног већа. На професорима је евиденција заинтересованих ученика да би се креирала електронска пријавна листа. Пред сам почетак такмичења распоред ученика по учионицама треба припремити тако да седми и осми, први и други, односно трећи и четврти разред, обзиром да раде исте задатке, не буду заједно у клупи. Колегиница Маја Вуловић је дала одличну основу овог документа, коју је лако прилагодити за нове најезде такмичара. Исто тако, да би ученици на време заузели своја места, на улазу све четири учионице излаже се распоред:  I,  II,  III,  IV. 

На клупама их уредно чекају попуњени сертификати о учешћу и чланске карте подмлатка ДМС, као и сувенири са Кенгур такмичења, са задачићем.

Овде се Тиму за завршну листу свих одговора значајно помаже шифром која је испред имена ученика, а односи се на пријавни редни број ученика.

Прелиминарне резултате ученици могу погледати и уложити приговоре до 10.04.2016. у наставничкој канцеларији Школе. А на завршну свечаност Математичке радионице, на Природно-математичком факултету у јуну, идемо по награде и по коју медаљу…

Постави коментар

2 коментара

 1. Kada cemo mi kao roditelji ,moci da vidimo osvojene bodove svoje dece?

  Свиђа ми се

  Одговори
  • Број прелиминарних бодова ученици могу видети само у школи, уз помоћ свог наставника који има лозинку школе,до 10.04.2016. Иза тога ће бити објављени и званични резултати. Треба се распитати код одговорног наставника школе Вашег детета.

   Свиђа ми се

   Одговори

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: